Artikelen
IMG_3442
Middelkoop keukens

VERBOUWINGSOPENING MIDDELKOOP KEUKENS CULEMBORG

Persoon 1 | 12-03-2020

Als 24-jarige jongeman staat hij te boek als de beoogde opvolger van vader Hans Middelkoop. Zet je de heren naast elkaar dan zie je onmiddellijk de uiterlijke overeenkomst. Maar ook qua werkethiek, gedrevenheid en tomeloze inzet lijkt Henk als twee druppels water op zijn vader. Na zijn studie bedrijfskunde en een master accounting en financieel management aan het Erasmus twijfelde hij even; eerst ergens anders gaan werken of gelijk aan de slag in het familiebedrijf? De redactie van Familiebedrijf in beeld sprak met hem aan de keukentafel.Ben je zelf een beetje een keukenprins?

“Nou, ik vind het wel leuk om een beetje te proberen. Pannenkoeken bakken gaat me al goed af, ze blijven eigenlijk altijd mooi ‘heel’. Eitje bakken lukt ook goed. Soms kook ik wat voor mezelf als er ‘s avonds niemand is. Een goede pannenkoek is favoriet, maar een gebakken aardappeltje met groente en een stuk vlees gaan er ook zeker in. Een ‘frietje halen’ geef ik niet zoveel om.”

Thuis eten of uit eten?
“Als ik op vakantie ben vind ik het wel leuk om buitenlands eten uit te proberen, zoals Spaans of Grieks. Gewoon om te ontdekken wat de plaatselijke gewoontes zijn. Thuis eten met vrienden, familie en aanhang is ook wel heel gezellig. De keuken neemt bij ons thuis een centrale plaats in. Als iedereen er is zitten we soms met twaalf mensen aan tafel.”

Vlees of vis?
“Eigenlijk vlees. Vis eten we minder vaak dat ben ik niet zo gewend. Qua vlees is er weinig dat ik niet lust, ik eet alles. Al ben ik geen liefhebber van spruitjes. Maar misschien komt dat nog wel als we spruiten gaan bereiden in de stoomoven. Ik heb begrepen dat er dan veel meer smaak aan zit.”

Werk of privé?
“Bij ons loopt dat flink door elkaar maar dat voelt niet als belastend. Er is nog geen dag voorbijgegaan dat ik geen zin had om te werken. Thuis wordt er natuurlijk best veel over de zaak gepraat. Maar dat voelt juist heel gewoon aan. Ik ken mijn vader niet anders dan dat hij ook thuis zijn werkzaamheden uitvoert. Maar als we op vakantie zijn proberen we dat goed te scheiden.”

Eerst ergens ander gaan werken of gelijk in de zaak?
“Mijn moeder en nog meer mensen vonden het beter om eerst ergens ander te gaan werken, want ‘thuis’ kan altijd nog. Maar dat zou hooguit voor een paar jaar zijn. In die paar jaar kun je dan je werkgever te weinig bieden.” De kans op de zaak kwam ook sneller dan gedacht.

Toekomstdromen?
“Ik hoop dat het lukt om de zaak van mijn vader voort te zetten. Niet alleen zakelijk maar ook om het goede gevoel in de groep vast te houden. Het zou mooi zijn om ook ooit eens mijn eigen visie toe te passen, maar de manier waarop mijn vader dat nu doet bewonder ik ook. “Het komt altijd goed”, zegt mijn vader. “Een slogan die ik graag overneem!”

Bedrijven die door ons een kosteloos magazine over hun familiebedrijf lieten maken
aswa logo
makso logo
wulro logo
van diessen logo
reyrink-logo
kwerreveld_60jaar
logo-homekeukens
Logo-alka
logo CSB
logo_large
downloads
0
SPECIALIST
logo
logo (1)
downloads (1)
0
downloads (2)
16028_600_600
Middelkoop_logo_CMYK_woord