Artikelen
IMG_7882_ADMIN_Dec-17-105130-2020_Conflict
Fabricagemedewerker Marc Boelstra

“Blijkbaar ben ik dé dakkapel-specialist van jansma burdaard”

18-05-2021

Zijn functie is die van ‘fabricagemedewerker’, maar eigenlijk is Marc Boelstra een productspecialist voor dakkapellen op de werkvloer binnen Jansma Burdaard. De 45-jarige ‘oprjochte Frys’ is hier nu zo’n 20 jaar werkzaam en zijn ervaring gaat zelfs nog wat verder terug.

Eerder werkte hij namelijk voor een ander kunststof bedrijf en zijn allereerste werkgever zat in de houtskeletbouw. Die achtergrond van hout en kunststof komt hem nog elke dag van pas. Zie hier de verklaring voor zijn gedegen vakkennis in kunststof dakkapellen. Marc begon zijn loopbaan bij Jansma Burdaard als monteur van kunststof kozijnen en dakkapellen. Met de jaren ontwikkelde hij zich door naar het produceren van het complete product dakkapel. Rustig en in heldere bewoording legt hij uit hoe een dakkapel gemaakt wordt. Het skelet, de romp, wordt in tegenstelling tot wat velen denken vervaardigd van hout en isolatiemateriaal. De afwerking buitenom en de kozijnen zijn van kunststof, fraai en tegelijk onderhoudsarm. Hiermee haal je dus het beste van twee werelden in huis. Of beter gezegd óp je huis grapt hij. Boelstra: “We bouwen alles in eigen fabriek. Gemiddeld doen we een dag over één kapel, inclusief de rubber dakbedekking en de loodvervanger. Wind- en waterdicht, volledig op maat voor de klant.” Enthousiast vertelt hij over de toegevoegde waarde van het product, dat volgens hem een aanwinst is voor ieder huis. “De ruimte en de lichtinval, dat is echt heerlijk. Je krijgt er letterlijk een kamer bij zeg ik altijd. Wat mij opvalt is dat bijna iedere klant na oplevering zegt: “Goh wat een ruimte, dat hadden we nooit gedacht.”

Door vergaande automatisering van het productieproces en de berg ervaring staat een dakkapel in één dag op het dak. Dat was vroeger wel anders, Marc weet waar hij over praat want hij werkte tot 2016 zelf in de montage. “Zo heb ik geleerd dat je in de fabriek ontzettend secuur moet werken. Alles moet kloppen, er mag geen millimeter verkeerd zitten want lekkages zijn uit den boze.” Van tussenwoningen tot monumentale boerderijen en van bungalow tot herenhuis, op ieder huis past een dakkapel. Soms, zo vertelt Marc, werken huiseigenaren met elkaar samen bij renovatie. “Zo maken we regelmatig dakkapellen van wel 10 meter die over twee woningen geplaatst worden. Dan heb je maar één keer de kraankosten en ook de productie is goedkoper dan wanneer ieder voor zich een dakkapel plaatst.” Maar hoe je het ook organiseert en wat voor huis je ook hebt; “een woning krijgt meer glans met een dakkapel”, wij zijn overtuigd!

Bedrijven die door ons een kosteloos magazine over hun familiebedrijf lieten maken
aswa logo
makso logo
wulro logo
van diessen logo
reyrink-logo
kwerreveld_60jaar
logo-homekeukens
Logo-alka
logo CSB
logo_large
downloads
0
SPECIALIST
logo
logo (1)
downloads (1)
0
downloads (2)
16028_600_600
Middelkoop_logo_CMYK_woord
Hepro
vh5Inkhy_400x400
5aaa98edac7ac00014d0985b_logo
downloads (3)
adv-blijleven
dijkwaard-logo