Artikelen
_MG_4933
Bart en Jelle Weever Weever Groep Kampen

De opvolgers

14-04-2020

Wat wij hebben geleerd? Nooit opgeven

Bert en Jelle (l en r op de foto) traden in de voetsporen van vader Bert. Het verhaal van familiebedrijf Weever is een bijzonder verhaal. Dat geldt voor alle bedrijven natuurlijk. Maar weinig bedrijven zijn zo door de crises gevormd en gegroeid als deze veerkrachtige onderneming.

De jaren dertig, de beginjaren tachtig en uiteraard het jaar dat Lehman Brothers viel, 2008, zijn periodes waarin veel bedrijven onderuit gingen. Gelukkig wisten de Weevers, ondanks moeilijke jaren, deze crises steeds weer te overleven.

In 1934 was het oprichter Jan Weever die, compleet tegen de beroerde tijdsgeest in, voor zichzelf begon in IJsselmuiden met het vervoeren van bouwmaterialen. Buffelen. In de jaren zestig kwam Jan, na een noodlottig bedrijfsongeval, te overlijden en nam Albert Weever het bedrijf van hem over. Langzaam werd het bedrijf uitgebreid met sloop- en grondwerkzaamheden. In 2002 kwam daar onder de naam van ‘Van der Weerd’, een bouwbedrijf bij en werd het fundament onder Weever steeds breder. Maar net als Jan moest Albert om gezondheidsredenen zijn onderneming staken. Gelukkig vond hij in 1985 een opvolger in zoon Bert Weever, toen amper 23 jaar oud. En ook Bert moest knokken. Half jaren tachtig ging Nederland in zijn achteruit. Rentepercentages van 10-12%, hoge werkloosheid en een gierend overheidstekort. Deze rasondernemer werd aan het roer gezet van een onderneming waar hij spoedig de vaart in wist te brengen.

Klik hier voor het hele magazine

IMG_4923bewer
Bedrijven die door ons een kosteloos magazine over hun familiebedrijf lieten maken
aswa logo
makso logo
wulro logo
van diessen logo
reyrink-logo
kwerreveld_60jaar
logo-homekeukens
Logo-alka
logo CSB
logo_large
downloads
0
SPECIALIST
logo
logo (1)
downloads (1)
0
downloads (2)
16028_600_600
Middelkoop_logo_CMYK_woord
Hepro
vh5Inkhy_400x400
5aaa98edac7ac00014d0985b_logo
downloads (3)
adv-blijleven
dijkwaard-logo