Artikelen
Historie Jamaick, Jac en Ton (vlnr)
Jac Ruyters Groep

Totaalpakket zat al in de genen

24-03-2020

Het is nogal een contrast; de fiets waarmee Jac Ruyters (72) vijftig jaar geleden naar zijn klanten reed en het uitgebreide wagenpark van het Limburgse familiebedrijf nu. Toch is er in de mentaliteit van de medewerkers van het bedrijf niet veel veranderd. Net als Jac destijds al deed, staan ze nog steeds stuk voor stuk voor kwaliteit en willen ze de klant ontzorgen.
Zo weinig als er aan de denkwijze is gewijzigd, zo veel is er organisatorisch veranderd.

Tot vijftien jaar geleden dekte de term ‘schildersbedrijf’ enigszins de lading. Tegenwoordig vraagt de Jac Ruyters Groep om een andere, veel uitgebreidere beschrijving. Naast schilderwerk is het familiebedrijf tegenwoordig namelijk ook gespecialiseerd in bouwen en renoveren. Maar het gaat verder dan dat alleen. Binnen de groep zijn inmiddels vier verschillende divisies actief; Jac Ruyters Schildersbedrijf BV, Jac Ruyters Allround Painting BV, Jac Ruyters Limburg BV en JRT Bouw BV. Een totaalpakket aan werkzaamheden onder één dak.

Totaalpakket
Maar vijftig jaar geleden, in 1968, deed Jac het nog allemaal alleen. Met een blik verf en een kwast onder zijn snelbinders, en een brede glimlach op zijn gezicht, fietste hij naar zijn klanten toe. Verf en behang lagen opgeslagen in de garage bij zijn woning. Eind zeventiger jaren verhuisde hij al zijn spullen naar een kleine loods met kantoor in Echt. De eerste medewerkers waren toen al in dienst. Al snel deed het bedrijf meer dan alleen schilderwerk. “Glaswerk kwam erbij, maar ook afbouwwerk, zoals stucwerk, gipswanden plaatsen en spackspuiten”, legt schoonzoon en directielid Ton Peters uit. “Net als nu een totaalpakket dus, maar dan met andere facetten.” Jac zag daar destijds al de voordelen van in. Voor hemzelf, maar ook voor zijn klanten. Die hadden tenslotte te maken met slechts één aanspreekpunt. De term ‘ontzorgen’ bestond toen nog niet, maar Jac deed er wel degelijk aan.

Onderhoud en renovatie
Het bedrijf groeide en groeide. Begin jaren negentig verhuisde het naar het huidige pand aan de Pastoor Cramerstraat in Echt. “Een paar jaar voor de crisistijd hebben we een flinke switch gemaakt”, vertelt zoon en directielid Jamaick Ruyters. Van de eerder genoemde bouwkundige tak was toen al afscheid genomen en het bedrijf is zich, naast schilderwerk, gaan richten op onderhoud en renovatie. Ook ontstond een tweede schilderstak, gespecialiseerd in ambachtelijk schilderwerk en vloercoatings. Een uitstekende timing, want waar veel bedrijven in crisistijd stil kwamen te liggen, groeide de Jac Ruyters Groep alleen maar door.

Vier divisies
De Jac Ruyters Groep bestaat tegenwoordig, zoals gezegd, uit vier divisies. Het schilderwerk, waar het allemaal mee begon, is ondergebracht in Jac Ruyters Schildersbedrijf BV. Voornamelijk woningcorporaties, vastgoed- en VVE-beheerders, utiliteits- en nieuwbouw maken gebruik van de expertise van deze Ruyters-tak. Voor specialistisch schilderwerk en vloercoatings in detailhandel, overheidsinstellingen, scholengemeenschappen, zorginstellingen, industriële ondernemingen en voor particulieren wordt Jac Ruyters Allround Painting BV ingezet. Naast de twee schilderdivisies zet de groep zich sinds vijftien jaar ook als bouwbedrijf in de markt. Voor alle voorkomende renovatie- en onderhoudswerkzaamheden kan men aankloppen bij JRT Bouw BV. Jac Ruyters Limburg BV verricht al het voorkomende renovatie-, reparatie- en mutatiewerk voor woningcorporaties en vastgoed- en VVE-beheerders, inclusief 24-uursservice.

Bedrijfscultuur Nathalie, Jamaick, Jac, Riny, Sandra, Ton
Bedrijven die door ons een kosteloos magazine over hun familiebedrijf lieten maken
aswa logo
makso logo
wulro logo
van diessen logo
reyrink-logo
kwerreveld_60jaar
logo-homekeukens
Logo-alka
logo CSB
logo_large
downloads
0
SPECIALIST
logo
logo (1)
downloads (1)
0
downloads (2)
16028_600_600
Middelkoop_logo_CMYK_woord
Hepro
vh5Inkhy_400x400
5aaa98edac7ac00014d0985b_logo
downloads (3)
adv-blijleven
dijkwaard-logo